food

Whole 30 | second 10 days

5:52

Tento príspevok síce píšem už v 23.dni, ale musím povedať, že druhá tretina programu bola výrazne lepšia ako tá prvá. Prvých desať dní bolo spojených najmä s bolesťami a nechutenstvom. Mala som z toho hrôzu, chcela som program vzdať asi po ôsmom dni a dať si radšej smotanu s lesným ovocím, ale povedala som si, že to dotiahnem do konca. Jedlo som naozaj začala nenávidieť, už len pri pohľade naň ma napínalo. Musím však povedať, že od nejakého 11.dňa sa to začalo zlepšovať. Nechcem vás tým odradiť od držania tohto programu. V nasledujúcom článku, ktorý vyjde už o týždeň vám zhrniem všetky pozitíva, ktoré mi whole30 dalo.

food

Whole 30 | First 10 days

10:51


Zdravím vás u dnešného článku, ktorý bude na trošku inú tému. Keď ste si prešli blog alebo ma sledujete na instagrame, tak viete, že už nejaký čas idem low carb stravovanie. 1.apríla som sa symbolicky rozhodla, že posuniem métu ešte ďalej a nabehnem na whole30. Čo to je? Je to program, ktorý vás má naučiť poriadne jesť. Všetky desiate, olovranty či nejaké uzobávania sú úplne tabu. Po celých 30 dní jete jednoducho ozajstné jedlo. Žiadne palacinky, lievance, koláče či pečivo z povolených surovín. Ak si chcete dať ovocie, musí byť súčasťou vášho taniera. Podrobné informácie o programe dočítate všade na internete, takže vás tým nebudem príliš zahlcovať v tomto článku. Ten bude o mojich prvých desiatich dňoch, keďže kalendár ukazuje 10.apríl! Poďme sa do toho pustiť.

food

LC macaroons | recipe

5:54


Poslednou dobou sa mi to tu článkami s receptmi roztrhlo. Chcela som to zverejniť trošku neskôr, ale nedalo mi to a tak vám opäť spisujem ďalší recept. Viete, milujem otázky typu: "Ty si LC? Tak to nemôžeš nič sladké a bla, bla, bla..." Paradoxne by som asi povedala, že práve pri tomto type stravovania jem pestrejšie ako normálne. Všetko je to o tom chcieť. Vyjsť z komfortnej zóny a hľadať tie spôsoby. 

fashion

Friendship for lifetime? | Life

5:46


Poznáte to klišé, že niektorí ľudia prichádzajú a odchádzajú, a že vo vašom živote boli aj tak len z nejakého bizarného dôvodu. Podľa mňa sú toto hrozné hlúposti. Človek, ktorý je vám ako druhou polovičkou by mal zotrvať vo vašom živote. Ale dnes je zrejme taká doba. Ľudia prichádzajú a odchádzajú. Niekedy sa sama seba pýtam, či ešte existuje pravé priateľstvo. Také. Viete, na celý život. Človek je stvorený žiť v spoločnosti. Potrebuje cítiť nejakú spolupatričnosť. Preto je veľmi zlý pocit, keď tu je v jednej chvíli niekto pre vás a potom zrazu nie je. Len tak. Bezdôvodne. Niekedy si hovorím, či to nie je karma. Keby aspoň poznám dôvod toho odchodu. Jediné vysvetlenie však bolo, že sa tak proste stalo...

food

Pecan butter | recipe

9:11


Aj vy tak milujete orechy?  A maslo z nich? Tie by som osobne mohla jesť od rána do večera. Problémom väčšiny kupovaných masiel je, že maj pridané látky a hlavne cukor. Osobne veľmi neholdujem pekanovým orieškom. Majú takú trochu trpkú chuť. No a keďže sme ich mali doma veľa, tak som sa rozhodla z toho vyskúšať maslo. Recept je naozaj veľmi jednoduchý a čo je dôležité, tak "trpkosť" pekanovýh orechov zmizla. Tak sa poďme do toho pustiť. 

fitness

Low carb cake | recipe

7:18


Minulý týždeň mal môj priateľ narodeniny. Tento týždeň zasa tatko. Tak som sa rozhodla pri tejto príležitosti mojim chlapom upiecť nejakú tú tortu. Keďže práve frčím na LCHF strave,tak som rozmýšľala ako to urobiť, aby sme splňovali podmienky. Samozrejme takýchto dobrôt je plný internet, ale chcela som niečo rýchle a osviežujúce. Musím uznať, že keby nebolo Lucky Grusovej z Paleosnadno, tak by som bola asi stratená. Tak sa poďme do toho pustiť. 

fitness

Why I decided to be without sugar | Life

9:21


Prajem všetkým krásny večer! Dnes som sa rozhodla vám vyspovedať z veci, o ktorej sa mi píše príjemne, ale zároveň ma dosť deptajú ohlasy od verejnosti. Vec sa má tak, že už nejaký ten čas koketujem s myšlienkou vysadiť cukor z mojej stravy. O paleo strave či keto diéte sa dočítate kopec článkov na internete i mimo neho. Ide teraz o taký boom, by som povedala, ale to nie je dôvod prečo som s tým začala ja. 

Like us on Instagram