Red like passion | Make-up tutorial

9:16


Zdravím všetkých u nového a zároveň prvého beauty článku. V sobotu som sa rozhodla nafotiť vám tento make-up návod. Líčenie je jedno z tých vyzývavejších, preto odporúčam, aby dievčatá, ktoré s líčením len začínajú zvolili namiesto červenej nejakú jěemnejšiu farbu, možno ružovú alebo dokonca hnedú, pretože s tou sa, aspoň pre mňa, najlepšie pracuje. Chceme ešte upozorniť, že samotné líčenie bolo naživo o niečo jemnejšie ako na fotkách, keďže v sobotu pršalo a nebolo dobré svetlo na fotenie, ale ak chcete zjemniť celkový look, stačí použiť iný rúž/lesk. 





Na samotné líčenie som používala paletku Zoeva a tiene od značky Catrice. Kozmetika, ktorú používam nie je jednou z tých najdrahších, ale nepoužívam ani kozmetiku, ktorá stojí pár eur, nakoľko si nechcem zničiť pleť už v mladom veku. Pred každým jedným líčením je dôležité pleť vyčistiť. To je úplný základ všetkého a často sa na túto vec zabúda. Pred nanášaním akéhokoľvek makeupu by mala byť pleť čistá a nakrémovaná. 


Ja si čistím pleť micelárnou vodou od značky Yves Rocher. Konkrétne táto z radu Sébo Végétal je určená na mastnú pleť, ktorú mám aj ja. Tento rad si neviem vynachváliť, pretože naozaj moju pleť zbaví mastnoty a udržuje ju hydratovanú. V budúcom článku vám napíšem recenziu na krém z tejto rady, ktorý som si kúpila len včera, takže ho chcem ešte chvíľu testovať, ale už teraz som z neho nadšená. 


Ako náhle máme dokonale vyčistenú pleť, prichádza na radu krém. Na fotke môžete vidieť môj nočný krém značky Anew, ktorý je určený pre mladú pleť a slúži na predchádzanie starnutiu pleti. Zvolila som nočný krém, keďže som dopredu vedela, že budeme na akcii až do ranných hodín. Inak si samozrejme môžete ako podklad dať denný krém alebo kokosový olej, ktorý ale poriadne rozotrite do pokožky, aby nebola mastná, pretože sa vám bude makeup zle nanášať. 




Teraz máme tvár ošetrenú a pripravenú na nanášanie makeupu. Nieto nanáša najprv samotný makeup, ale ja som z tých ľudí, ktorý začínajú s maľovaním očí. V prípade, že vám tiene "popadajú" mimo oblasť, kde ste ich chceli naniesť, nenapáchajú toľko škody ako v opačnom prípade. 
Prvým krokom je, že si zoberieme väčší plochý štetec (tretí z ľavej strany) a na nepohyblivé viečko nanesiete bledohnedú alebo jemne oranžovú farbu. Bavíme sa o mieste, ktoré vám je vidieť, aj keď otvoríte oči (pod obočím). Vznikne niečo ako dole na fotografii. 


Ak máme bledohnedý/oranžový podklad, prichádza na na rad najvýraznejšia farba a tou je v tomto prípade červená. Keďže to je naozaj výrazná farba, používajte ju z rozvahou a radšej po malých dávkach. Pridať sa dá ľahšie ako odobrať. Avšak v prípade, že by vám trochu ubehla ruka, skúste to jemne vytieňovať prvým tieňom,ktorý ste nanášali, farba by mala zblednúť. 
Červený tieň budeme nanášať väčším guľatým štetcom (druhý z ľavej strany). Opatrne nanesieme červený tieň na štetec, ktorý následne, pre istotu ešte odfúkneme, nech nie je tak intenzívny a krúživými pohybmi od vonkajšieho záhybu nanášame smerom k vnútornému záhybu viečka. Tento pohyb budeme robiť dovtedy, dokiaľ nám nevznikne skoro nerozpoznateľný prechod medzi bledohnedou a červenou. 



Na fotografii hore môžete vidieť, ako by mal vyzerať výsledok po použití červeného tieňu. Ďalej si zoberieme štetec, ktorý vidíte na druhej fotografii. 
Štetec je strednej veľkosti, povedala by som, že to je taký univerzálny štetec, ktorý nie je plochý a veľmi dobre sa s ním tieňuje. Keďže teraz chceme zjemniť červenú farbu, aby nekričala, použijeme tento štetec na nanesenie bledohnedej trblietavej farby (jednoducho nie matnej). Znovu krúživými pohybmi nanesieme tento tieň tak, ako sme nanášali červený až pokiaľ nebude jasný prechod. 


Keď máme nepohyblivé viečko vyriešené, prejdeme na maľovanie toho pohyblivého. Vo väčšine prípadov používam jemnejšie farby, pretože sme výrazné použili na nepohyblivé viečko. 
Plochým štetcom stredných rozmerov rozmerov (štvrtý z ľavej strany) nanesieme zlatavý/béžový trblietavý tieň. Nanášame ho pohybom zľava doprava. Zasa platí, že sa snažíme čo najviac rozptýliť prechod medzi červenou a zlatou farbou. 


Prechody niekedy nedopadnú úplne dokonale, preto použijeme farbu, ktorou sme "miernili" červený tieň a použijeme ho na zakrytie nedokonalých prechodov medzi tieňmi. 
Malým plochým štetcom (posledný na fotke) nanesieme tieň, ktorý ste použili na prekrytie červenej a pohybmi zľava doprava, prípadne krúživými pohybmi vytieňujete prechody na nerozpoznanie. Malá rada, najlepšie sa to tieňuje pri otvorenom viečku ako mám na fotke. 


S tieňmi sme už takmer u konca, ale ešte si nevydychujte, príde tá najhoršia časť, ktorou sú linky. Ale ešte predtým než budeme nanášať linky si zvýrazníme kútik oka. 
Úplne najmenším plochým štetcom (šiesty z ľavej strany) nanesieme perleťovo ružovú farbu do kútika oka. Jediný pohyb, ktorý stačí urobiť je, že štetec priložíte a jemne pritlačíte, aby sa tieň otlačil na viečko. Farba by mala byť úplne bledá s nádychom do ružova a trblietavá, avšak môžete použiť aj matný tieň, len to tak nevynikne. 




Teraz budeme postupovať presne podľa fotografií. 
Malým plochým štetcom (posledný na fotografii) naberieme tmavohnedú farbu a naznačíme si linky. Kto si bude nanášať linky prvýkrát, odporúčam použiť lepiacu pásku, ktorú si nalepíte tak ako by mala viesť linka a budete postupovať rovnako ako ja bez pásky. Keď máme tieňom vyznačenú linku, zoberieme tekutú čiernu linku a nanesieme ju na tú vyznačenú štetcom. Necháme zaschnúť. Potom znovu zoberieme ten istý štetec a nanesieme čiernu farbu, ktorou budeme obkresľovať nanesenú linku, aby vznikol rozmazaný efekt. Stačí ak po nej párkrát prejdete štetcom s čiernym tieňom a u vonkajšieho kútiku oka použijete jemné krúživé pohyby. To by vám malo zaručiť rozmazaný efekt. Ak si však na to netrúfate, stačí ak si spravíte obyčajnú čiernu linku. 



Na rad prichádza konečne makeup. Predtým si však môžete naniesť ešte špirálu na vrchné mihalnice. Pod spodné príde korektor, tak tam si ju zbytočne nenanášajte, aby ste si ju nerozmazali. 
Na kozmetickú hubku (ako vidíte na fotografii) nanesiete makeup, ja osobne som použila od značky Clarins a rovnomerne ho rozotriete po celej tvári až na krk. Pod oči, tak ako na fotografii nanesiete o odtieň bledší korektor, ktorý zakryje nedokonalosti a rozotriete ho dostratena kozmetickou hubkou. Ak máte problematickú pleť, tak korektor použite aj na problematické partie, ale len mierne, nech nepôsobíte, že máte na tvári omietku. 



Na pery najprv nanesieme kontúrovaciu ceruzu, táto je od Rimmelu. Ak chcete vyzerať jemnejšie, stačí ak si nanesiete len kontúrku, ak však idete na nejakú veľkolepú akciu a chcete mať výrazný makeup, tak pokračujte aj ďalším krokom. Tým je nanesenie 16H Lip Color od Dermacolu, odtieň 03. Najprv nanesiete farbu a po úplnom zaschnutí aj lesk, aby vám nesťahovala farba pery. V prípade, že chcete vyzerať ešte nenápadnejšie, tak stačí ak si nanesiete len balzám alebo jemný hnedý rúž. 



Poslednými krokmi je nanesenie bronzeru, ktorý nanášame veľkým štetcom popri lícnych kostí. Ak máte bielu/béžovú ceruzu, tak si ju naneste do vnútra oka. Oči sa vám opticky zväčšia a vaše líčenie to len podtrhne. Všetko zafixujeme fixačným sprejom, aby nám líčenie, čo najdlhšie vydržalo. 






Tak a tu je konečný výsledok! Dúfam, že sa vám tento článok a zároveň návod ako sa namaľovať páčil. Nabudúce si dáme niečo jemnejšie, aby sa mohli inšpirovať aj dievčatá, ktoré sa nemaľujú a na takéto líčenie si netrúfajú. Takže sa majte krásne a bude rada, ak necháte nejaký komentár. 

Vaša Alex . 





You Might Also Like

0 komentárov

Like us on Instagram